Om Anna

Retorikern i norr

Anna fick mig att gråta, skratta, reflektera och bli inspirerad! På ett professionellt och naturligt sätt, med en härlig humor, tipsade hon om hur vi kan tro på oss själva och om vikten av att lyfta varandra i vår kommunikation.

Åse Lindström, nätverket Qvist

 

Vem är jag och vad kan jag göra för dig?

Från elitsimmare till retoriker

Du har säkert hört uttrycket: ”Vi lär oss av våra misstag.” Och det stämmer ju men jag säger hellre och lever efter följande motto: Jag lär mig av mina framsteg! För misstag gör vi alltid mer eller mindre men jag tycker det är viktigare att titta på det som vi gör bra. Anledningen till att jag gör så är nog just för att jag har ett förflutet som elitsimmare. Tänk om jag under min karriär hela tiden istället fokuserat på det som gått fel? Var hade jag varit då? Med största sannolikhet hade jag inte varit lika framgångsrik. Detta är en stor del i mig och när jag föreläser, utbildar eller coachar bär jag alltid med mig detta tankesätt.

Skelleftebon som rest runt i världen

Jag är Skelleftebon som tröttnade på ”Janteland” och flyttade till Tyskland och senare till USA för att nå framgångar i simbassängen. Kulturkrockar, gemenskap, utmaningar, påskmiddag hos Sven Tumba och ett brons från Junior-EM är ett litet axplock av alla de upplevelser som jag fick med mig i bagaget.

Idag berättar jag om mina erfarenheter i kombination med mitt stora intresse för retorik och kommunikation. Min examen i retorik tillsammans med min erfarenheter skapar en häftigt dynamik när jag talar med människor. Jag lämnar aldrig min publik oberörd. Ni kommer att få skratta, reflektera och få verktyg att använda för att fortsätta utvecklas.

Ensam är inte alltid stark..

Att vara föreläsare är ett ganska ensamt jobb faktiskt. Därför är det super viktigt att omge
sig av andra smarta, varma och härliga människor som jag tillsammans med kan
skapa ännu bättre erbjudanden. Här nedan kan du läsa om vilka det är.

Hexanova Academy & Lära för Livet

Tillsammans med dessa bolag som också går under namnet Education & More så erbjuder jag bland annat Retorikkurser för kvinnor, Retorik- och Presentationsteknikkurser på engelska samt föreläsningar via Lära för Livet. Förutom att de förmedlar mig som föreläsare så kör jag även tillsammans med Navid Morini ett föreläsningskoncept som heter: Knäck koden för mångfald! – skapa en mer jämställd och inkluderande organisation.

https://hexanovaacademy.se/event_cat/retorik-for-kvinnor/

https://www.laraforlivet.se/f%C3%B6rel%C3%A4sare-anna-ricknell

https://www.laraforlivet.se/%C3%B6ppna-f%C3%B6rel%C3%A4sningar/kn%C3%A4ck-koden-f%C3%B6r-m%C3%A5ngfald

Sandra Lindström, ACT NOW psykologi & utbildning

Ibland har man turen att bli ihopparad med andra kompetenta och sköna människor. Det blev jag med psykologen Sandra Lindström och sen den dagen vi träffades så har vi verkligen gillat varandra och tagit vara på våra olika men starka kompetenser och erbjuder nu tillsammans bl.a. föreläsningen: Från ordens makt till härskartekniker- introduktion till jämställda arbetsmiljöer. Detta kan ni få som både en kortare inspirationsföreläsning eller som en utbildningsdag med workshops.

http://actnowpsykologi.se/sv/utbildningar/

Skråmträsk Saloon, Mikael Lundgren

Den ena leder ibland till det andra och när Västerbottens läns landsting skulle ha en utbildningsdag så hade de lokalen och behövde en föreläsare och vips så blev jag och Micke, även kallad sheriffen, ihopparade. Han har renoverat en gammal loge i vackra Skråmträsk till en saloon där han erbjuder både en unik lokal att ha kickoff, utbildningsdagar eller fester i och serverar god mat och dryck. Vidare kan han även erbjuda roliga och utmanande teambuildningsövningar på plats. Pricken över i:et blir när vi går samman och jag kommer dit och föreläser i t.ex: Den interna retoriken eller Ledarskapsretorik. Ta chansen och ta med personalen och få en oförglömlig dag tillsammans i Skråmträsk saloon.

Skråmträsk Saloon

Följ mig på sociala medier

Kontakt

Anna Ricknell
Stormstigen 8
931 51 SKELLEFTEÅ

Mobil: 070-2589488

E-post: anna@ricknellsretorik.se