Konfliktlösarna är den helt unika och exklusiva föreläsningen där landets främsta diplomat och konfliktlösare Jan Eliasson, tillsammans med superinspiratören Anna Ricknell ger dig och dina kollegor tips, råd och verktyg i hur ni skapar en kreativ arbetsmiljö, utan onödiga konflikter med samsyn mellan medarbetarna och får ut den fulla potentialen av hela organisationen!

Del 1; Hot och hopp i dagens värld!

Jan Eliasson, toppdiplomat och före detta svensk utrikesminister, under senare år vice generalsekreterare i FN samt medlare i flera världskonflikter delar med sig av sin klokskap och unika erfarenhet. Han berättar om spännande händelser från sitt mångåriga internationella liv som diplomat, sina iakttagelser och erfarenheter om krig och konflikter samt problem och möjligheter i dagens värld.

Hur har han med sin erfarenhet och sitt tålamod hanterat låsningar och svåra konflikter? Hur har mötet med starka världsledare utvecklat Jans förmåga att lyssna och till slut få fram hållbara lösningar på svåra problem?

Varmt välkommen till ett unikt tillfälle att få lyssna till Sveriges nestor inom diplomati och konflikthantering!

Vilka frågor vill just du ställa till Jan? Vi har avsatt god tid för frågestund och reflektion.

Del 2; Hållbar kommunikation och hur den påverkar din omgivning

År 2030 spås psykisk ohälsa vara den största sjukdomsbördan för samhället. Förutom den pågående stressen över vardagsliv, krav på arbetet så belastas många nu även med klimatångest och allt som sker runt om i världen.

Hur kan vi främja en hållbar framtid där vi mår bra, utmanas samt utvecklas? Svaret på frågan är såklart svår men en sak är säker och det är att sättet att kommunicera med och mot varandra i framtiden, som blir mer och mer digitaliserad, kommer att ha en avgörande del för människors välmående.

Därför kommer retorik- och kommunikationsexperten Anna Ricknell att gå in på hur just ditt sätt att kommunicera kan påverka inte bara ditt eget välmående men även en hel arbetsplats. Från de varma förtroendeingivande kommentarerna till de elaka och negativa kommentarerna som motverkar en hållbar framtid.

Ur programmet:

  • Det nya globala landskapet
  • Hur skapar vi ett hållbart välmående trots klimatångest, vardagsstress & prestationskrav?
  • Vikten av att kunna lyssna på riktigt
  • Hur bygger du förtroendefulla relationer?
  • Allas lika värde och vikten att förmedla detta
  • Hur kan ditt sätt att kommunicera påverka hela din arbetsplats välmående?
  • Tre anledningar till oro och fyra skäl till hopp

Våren 2020

  • Göteborg 11 mars kl.13:00-16:00, Lokal: Folkets hus, Kongressalen
  • Stockholm 12 mars kl. 13:00-16:00, Lokal: Helio Kungsholmen, Guldspaden

För bästa resultat, kom hela arbetsgruppen.
Erbjudande: Gå 5 personer – betala för 4!
Pris: 995kr/person ex moms. Fika* och arbetsmaterial ingår i priset.

För bokning av biljetter gå in på Lära för livets hemsida: https://www.laraforlivet.se/%C3%B6ppna-f%C3%B6rel%C3%A4sningar/konfliktl%C3%B6sarna